| NO | EN
Aktuelle saker Raufoss – «The Industrial Community»
The Industrial Community

Raufoss industripark har i en årrekke vært en av Norges største industriparker, kjent for «high-tech» vareproduksjon i verdensklasse. 95% av det som produseres i parken går til eksport! Daglig går det mer enn 100 vogntog med varer sørover mot Europa og resten av verden, hvorav en mengde ulike deler til verdens ledende bilprodusenter.

Med NCE Manufacturing som det nasjonale kompetansesenteret innen material- og produksjonsteknologi, og et MTNC som katapult og testsenter hvor næringslivet kan utvikle ny teknologi og løsninger – er Raufoss Industripark kort og godt et «Industriens toppidrettssenter» - med 2 500 årsverk og mer enn 50 bedrifter!
 
I vår region har vi utviklet et sterkt og levende samarbeid mellom industrien og akademia. Med et NTNU lokalisert på Gjøvik, et Sintef Manufacturing på Raufoss, samt Norges største fagskole med vekt på industri. I tillegg mange fremoverlente bedrifter utenfor parken - som feks. Intek Engineering som allerede har vist at de kan levere produksjonslinjer og automatisering til flere batterifabrikker - står industrien i dette distriktet sterkt rustet for fremtiden!

Korona-pandemien har gjort 2020 til et svært krevende år for alle i industriparken – på det meste var mer enn 1 200 av de ansatte permittert. Det har vært nedlagt en stor innsats for å forebygge smitte, og sørge for trygge arbeidsplasser for å holde hjulene i gang i bedriftene.


Selv om pandemien fortsatt skaper utfordringer og bekymringer, er de fleste bedriftene nå tilbake på et normalnivå - og mange opplever stor ordreinngang og økende optimisme for fremtiden! Vi følger i disse dager spente med på hvordan situasjonen utvikler seg i bla. Tyskland og England, men med så mange ulike vaksiner på gang kan vi ikke være annet enn optimister.

Fra vår side skal vi forsøke å bidra med det vi kan - gjennom å legge til rette for trivsel, utvikling og vekst i industriparken og et fremoverlent samarbeid i regionen. Vi er klare for å legge dette året bak oss og ser frem mot lysere tider!

Vår region har «industri i blodet» - eventyret som startet i det små allerede på slutten av 1700-tallet har ledet frem til dagens høyteknologiske kompetansemiljø rundt Raufoss, og danner det beste grunnlag for innovasjon og utvikling for fremtiden!
 
Kort sagt – det er VI som er «The Industrial Community»!

Mvh
Øivind Hansebråten
Adm. Dir.