| NO | EN
Aktuelle saker Kongsberg Automotive Couplings
Revolusjonerer bilmarkedet med koblinger fra Raufoss

Siden 80-tallet har Kongsberg Automotive Couplings revolusjonert bilmarkedet med trykklufts koblinger, og har blitt en ledende leverandør til bilindustrien. KA Couplings er i dag markedsleder i Europa, og i sterk vekst i nye markeder som USA, Brasil, Korea og Kina. Utvikling av nye produkter og produktområder gjør KA Couplings til en pioner på sitt produktområde.

 


Selskapet er på kontinuerlig jakt etter forbedring for å ligge i forkant av konkurrentene. Gjennom systematisk utvikling og testing av nye produktløsninger skal man gjøre koblingene enda lettere, mer fleksible og effektive i bruk og i produksjon. Noe som igjen fører til økt konkurransekraft for kundene gjennom redusert montasjetid og total levetidskost. Ambisjonen er å bli den foretrukne leverandøren innenfor luft, kjøle og varmesystemer til bilindustrien gjennom bærekraftige løsninger.
 
Grønn teknologi
Bilindustrien har strenge krav til pålitelighet, sikkerhet og varighet. Utfordringen med stadig å finne nye måter å utvikle og produsere koblinger på stopper aldri opp. Kundene har en ambisjon om å vokse innenfor batteri-elektriske og brenselcelledrevne kjøretøy, og her har man utviklet Raufoss ABC™ system som støtter kravet til grønn teknologi i bilbransjen.


 

Fortsatt vekst

KA Couplings utvikler, produserer og selger mer enn 250 millioner koblinger i løpet av et år, og med strengere krav til sikkerhet, funksjonalitet og komfort, planlegges det for drastisk økning de neste årene. Selskapet ser at teknologien kan brukes i langt større omfang innenfor automotive, og vil de neste årene investere kraftig for vekst i nye markedssegment. Fabrikkens automatiserte maskiner kjører 24 timer i døgnet, syv dager i uken. Bruk av robot-teknologi og automatisering i produksjonsprosessen betyr at KA Couplings-fabrikker er svært effektive og forberedt for fremtiden.
 
Team Raufoss
250 ansatte jobber i dag ved fabrikken på Raufoss, og globalt er 400 personer engasjert innenfor arbeidet med koblinger. På Raufoss ligger senteret for forskning og utvikling av bremserørskoblinger med støtte av automasjon og produksjonsteknisk avdeling. Teamet på Raufoss utvikler produkter og prosesser både for produksjon i Norge, men også for fabrikkene rundt i verden.
 

__________________________________________ 
Fakta:
Raufoss ABC™-koblinger gir kundene fleksible løsninger som kan skreddersys kundenes spesifikke krav. En «byggekloss-teknologi». Det unike Raufoss ABC-systemet eliminerer behovet for forhåndsmontasje, reduserer monteringstiden på produksjonslinjen til bilprodusentene, og er svært enkelt å bruke.

En ny generasjon koblinger er basert på markedets beste materialer i kombinasjon med ledende koblingsteknologi. Kompositt-materialer reduserer systemkostnader, vekt, antall artikler og øker design-fleksibiliteten. Messingkomponenter sikrer strukturell integritet i høyt belastede områder.

Raufoss Industripark er med i kampen om batterifabrikk
Joint Battery Initiative
Raufoss Industripark tilbyr lærlingplasser
Kompetanseutvikling for næringslivet
Rustet for fremtiden
Kongsberg Automotive
Benteler
Raufoss – «The Industrial Community»
Industribyen Raufoss
Raufoss 2040
Helsesmie AS
Katapulten
Isiflo
Selecta
OFII
Fagskolen
NCE Raufoss
Læringsfabrikken
Raufoss Industripark er videre med i kampen om batterifabrikk
Videre med i kampen
SINTEF Manufacturing
Delingskultur
Studieløp for industrien
Fremtidens Hasvalsætra i 3D
Krysser fingrene for Innlandet
Med kraft fra Rødfossen kommer et ansvar
Kontinuerlig utvikling
Jubileum Raufoss Industripark
Nordic Additive Manufacturing
Rehabilitering Bygg 1
Innovasjon på tvers
Industridagene
Næringsminister ønsker lagspill
Multisped i Europa
Kongsberg Automotive Couplings
46% produktivitetsvekst
Ny Rv 4
Kruttsterke damer
Wangen
CFO / forvaltningssjef
Utvikling av talentene
Katapultordningen
Raufoss Technology
Würth
Testsenter på Raufoss
Aluminium - fremtidens metall
Raufoss fotball og det industrielle fellesskapet
Veggmaleri
Kvinnene i industrien
Kreativitet og rekruttering i industrien
Utbygging av parken
Ny forvaltningssjef
Innovasjonsprosjekter
Rekruttering
Bærekraft innen kompositt
Industridagene Innlandet
Industrikonferansen
Makspris på strøm
KA om videre vekst
Grobi AS
Nordområdet
Toma Facility
Kvinnelig rekruttering
Design-manager i industrien
Miljøgrep med nytt bygg
Isiflo sørger for distribusjonen av rent drikkevann
Raufoss Industripark Vest
Solør Bioenergi
Mulighetenes rike!