| NO | EN
Solid internasjonal forankring på Isiflo Raufoss

Med en internasjonal merkevare og en kvalitet markedet er villig til å betale ekstra for, flytter du ikke produksjonen til Kina fra ett av Europas ledende miljøer innenfor material- og produksjonsteknologi. Dette er historien om Isiflo Raufoss.

 

ISIFLO AS er heleid datterselskap av den nederlandske industrigruppen Aalberts, og inngår i et internasjonalt nettverk av 16 000 ansatte fordelt på 151 lokasjoner og en omsetning på 30 milliarder kroner. Hovedproduktet er koblinger for sammenføyning av rør innen vann-, avløp og gassforsyning, og merkenavnet «ISIFLO» er en av de sterkeste i Europa i sin kategori. Som markedsleder i Skandinavia, Tyskland og Frankrike har man 161 ansatte og en omsetning på ca. 550 millioner kroner styrt fra industriparken på Raufoss.


Reisa startet i 1969 da ingeniøren og oppfinneren Arvid Helland henvendte seg til datidens RA-konsern for å selge patentrettighetene til en rørkobling for plastrør. I dag spyttes det årlig ut 400 000 rørkoblinger i komposittmaterialer og 2,2 millioner rørkoblinger i messing fra moderne produksjonslinjer. Dette er resultatet av et utviklingsarbeid i nært samarbeid mellom egen FoU-avdeling, eksperter fra råvareprodusenter, institutter, nasjonale- og internasjonale produsenter av plastprodukter, og ikke minst samarbeidspartnerne i parken; de andre bedriftene!

 

Lars Ølstad og Hans Kristian Rønningen i Isiflo Raufoss
 

Den uformelle læringa
"Jeg mener Raufoss-miljøet er unikt i industriell sammenheng, jeg vet ikke om ett sted med de samme uformelle og formelle nettverkene, hvor bedrifter samarbeider så tett. Bare ved å være leietager i Raufoss Industripark sparer du store summer på dyre konsulenter", gliser administrerende direktør i ISIFLO AS Lars Ølstad. Den da nyutdannende industriøkonomen fra Fetsund slo seg ned for 30 år siden, tok jobb i RA og ble her. "Jeg tror ikke du finner noe sted i Norge med et så spennende internasjonalt arbeidsliv i kombinasjon med tilgang på marka rett utenfor døra". Og i forhold til internasjonal jobbing vet Ølstad hva han snakker om som lokal mester i antall turer til og fra Gardermoen. "Unge folk med ambisjoner må se mot industrien, det er her de spennende jobbene vil skapes i framtida, og det er her i Innlandet du virkelig kan kombinere det beste i forhold til jobb og rekreasjon".

 

Lars Ølstad i Isiflo Raufoss
 

Neste generasjon
En av de såkalt unge og fremadstormende er CFO Hans Kristian Rønningen. Godt etablert i Stuttgart ble han headhuntet hjem for å styre økonomien, et valg han ikke har angret på. Med en produktutviklingsprosess som står midt i et spennende teknologiskifte, samt investeringer i størrelsesorden 130 millioner kroner i skreddersydd bygg og investeringer i utstyr, er det en svært utfordrende og spennende arbeidsdag. "Jeg merker meg at de internasjonale eierne virkelig nå ser verdien av kulturen og kompetansen som sitter i veggene på Raufoss. Investeringer i denne størrelsesorden ville ikke blitt tatt om man ikke mener at industrien akkurat her er best egnet - i hele verden - til å levere varene. Vi må levere på riktig pris og kvalitet, men det er en kombinasjon vi kjenner godt på Raufoss", understreker Rønningen.
 


Byggherre
Sammen med administrasjonen i Raufoss Industripark står siviløkonomen ansvarlig for alle investeringer knyttet til, og planleggingen av et byggeprosjekt som skal resultere i alt 9 000 kvadratmeter og en samling av hele ISIFLO i ett leieforhold. 40 millioner i lager og 20 millioner i administrasjonsbygg krever sitt. "Som «kjøper» av bygg i denne størrelsesorden er det godt med følelsen av at man sitter i samme båt. Det nye eierskapet i parken er veldig interessert i det som skjer, de er på ballen, og vi merker at de har en følelse for prosjektet. Det er godt å ha en partner i en administrasjon som har kompetanse på denne type prosesser og utviklingsprosjekt. Selvfølgelig blir det litt diskusjon om leieforhold og kostnadsfordeling, men du føler deg ikke som sitronen og den berømte siste dråpa", smiler Rønningen. "Det nye eierskapet skal ha ros for måten de har gått inn i parken på, den viljen til å satse har vært savnet", sier Ølstad som vet hva han snakker om etter å ha vært med på flere ulike eierkonstellasjoner i parken.
 


Det å ivareta en kultur
Verdien av et bygg kan regnes i kroner og øre, men hva er verdien av en kultur du får med på kjøpet? 125 år med industrielt fellesskap og verdensledende kompetanse på masseproduksjon fritt tilgjengelig noen meter nede i gata. Som fersk i Raufoss-industrien kjenner ikke Rønningen historien like godt som sjefen, men bekrefter at det er en arv det er et behov for å ta vare på. "Det er min generasjon som nå må ta ansvar for å videreføre denne samarbeidstanken. For det er ikke tvil om at samholdet som eksisterer her, er en av suksessformlene og en av grunnene til at vi klarer å konkurrere med verden fra skauen på Raufoss. Det vil være tap av en kritisk ressurs om det skulle forsvinne med de ansatte som i sin tid kom fra felleskonsernet RA".

 

Hans Kristian Rønningen i Isiflo Raufoss
 

Jul i nytt bygg
Det nye bygget skal stå klart i desember 2020 og med det er de 25 neste åra satt for videre industriell innovasjon, kompetansedeling og utvikling i Raufoss Industripark satt. Her vil det bli skapt betydelige verdier gjennom leveranse av norske miljøvennlige produkter av høy kvalitet, fra en av de mest vekstkraftige og internasjonalt orienterte industriparkene i Norge.

 

Rørkobling fra Isiflo Raufoss

Raufoss Industripark er med i kampen om batterifabrikk
Joint Battery Initiative
Raufoss Industripark tilbyr lærlingplasser
Kompetanseutvikling for næringslivet
Rustet for fremtiden
Kongsberg Automotive
Benteler
Raufoss – «The Industrial Community»
Industribyen Raufoss
Raufoss 2040
Helsesmie AS
Katapulten
Isiflo
Selecta
OFII
Fagskolen
NCE Raufoss
Læringsfabrikken
Raufoss Industripark er videre med i kampen om batterifabrikk
Videre med i kampen
SINTEF Manufacturing
Delingskultur
Studieløp for industrien
Fremtidens Hasvalsætra i 3D
Krysser fingrene for Innlandet
Med kraft fra Rødfossen kommer et ansvar
Kontinuerlig utvikling
Jubileum Raufoss Industripark
Nordic Additive Manufacturing
Rehabilitering Bygg 1
Innovasjon på tvers
Industridagene
Næringsminister ønsker lagspill
Multisped i Europa
Kongsberg Automotive Couplings
46% produktivitetsvekst
Ny Rv 4
Kruttsterke damer
Wangen
CFO / forvaltningssjef
Utvikling av talentene
Katapultordningen
Raufoss Technology
Würth
Testsenter på Raufoss
Aluminium - fremtidens metall
Raufoss fotball og det industrielle fellesskapet
Veggmaleri
Kvinnene i industrien
Kreativitet og rekruttering i industrien
Utbygging av parken
Ny forvaltningssjef
Innovasjonsprosjekter
Rekruttering
Bærekraft innen kompositt
Industridagene Innlandet
Industrikonferansen
Makspris på strøm
KA om videre vekst
Grobi AS
Nordområdet
Toma Facility
Kvinnelig rekruttering
Design-manager i industrien
Miljøgrep med nytt bygg
Isiflo sørger for distribusjonen av rent drikkevann
Raufoss Industripark Vest
Solør Bioenergi
Billettbestilling Busstur
Mulighetenes rike!
Raufossrevyen
Innlandsporteføljen
Utvikling av nordområdet
En dobling på Raufoss innen 2030
Söderberg & Partners
Magne Sveen AS
Oyster Thermal
TESS
Vakta – hjertet av industriparken
Revolusjonerer markedet innen 3D-printing
Et nytt kapittel for industrieventyret
Yrkesfag-EM 
Et regnestykke som raskt vil gå i pluss
Industridagene 2023
Made in Norway
Velkommen til "Fabrikken"
Ny konsernleder KA
Løfter viktig tematikk: På tide med et Krafttak!
Når kraft blir en mangelvare, må man prioritere
Rapporten er levert – Nå starter arbeidet
Den som intet Vaager
Rv4 - Nasjonal beredskap må inn som argument
Oyster -Vi er godt i gang
- Mangfold er viktig
Vaager Vekst
Raufoss Technology - kvalitetspris
Skiftet navn til Raufoss Aluminium
Fra energiutfordringer til vindkraftløsninger?
Kort vei fra forskning til implementering
TAF-elever ønsker industriutfordringer
Kraftsamling for Gjøvikregionen
Ny fabrikk til 300 millioner
Hannover 2024
Moicon - Roser bedriftene i parken
Skummelt å kalle seg ekspert
«Bærekraftig planet»
Tools - totalleverandør i vekst
Nye eiere i Hexagon Ragasco
Storfornøyde leietakere i Fabrikken