flags
 

Raufoss Metall

logoRaufoss Metall er en bedrift innenfor Raufoss Industripark som ble etablert 1. mars 2003. På tross av det har vi lang erfaring når det gjelder støping og ekstrudering av messingprofiler med produksjon helt tilbake til 1920-tallet. Produksjon av komponenter i smidd messing går helt tilbake til midten av forrige århundre.

I dag er vi 96 ansatte fordelt på fire avdelinger: støperi, stangpresse, varmpressing og vedlikehold. Total produksjonskapasitet er på ca. 15.000 tonn messing- og kobberlegeringer pr. år.

Krevende kunder er vår utfordring, blant annet innen bilindustrien hvor kravene til retthet, stabile mekaniske -, varmformings- og sponfraskillende egenskaper er svært strenge. Vår store styrke er vår korte omstillingstid, samt vår store erfaring med produksjon av spesiallegeringer generelt og avsinkingsbestandige legeringer spesielt. Vi vil også kunne levere støpelegeringer på forespørsel etter kundens egne spesifikasjoner og krav. Avansert analyseinstrument gjør det mulig å opprettholde snevre analysetoleranser, noe som sikrer jevn og god Raufoss Metall kvalitet.

Kompetanse innen metallurgi, samt nærhet til forskningsmiljøet hos RTIM ønsker vi skal komme våre kunder til gode gjennom utvikling og samarbeid. Raufoss Metall har spesiell kompetanse innen smiing av avsinkingsbestandig messing.

 
     

Nye bremser av gamle lysestaker

Raufoss Metall driver med gjenvinning for å levere metallstengene det til slutt blir bremserør-, vann- og luftkoblinger av.

- Det hender jeg får en liten aha-opplevelse angående gjenbruk når jeg titter ned i containeren med gjenvinningsmaterialer. Lysestaker, låser, vannkraner, låsesylindere og nips av ymse slag smeltes om og blir til nye koblinger. Jeg synes det er fint at det ligger en miljøgevinst i dette også. Men husk, det er vanskelig å få tak på rent kobber, og det er også langt dyrere enn det kobberet vi gjenvinner, sier Kjell Tore.

Varene Raufoss Metall produserer leveres i hovedsak til bedrifter innen industriparken på Raufoss. Men i løpet av fjoråret økte leveranse betraktelig, og flere nye kundeforhold utenfor gjerdet på Raufoss ble etablert.

- Vi må være gode, for vi har hatt en kraftig salgsøkning gjennom hele 2006, vi er faktisk litt underbemannet for tiden. Det er hyggelig med fornøyde kunder og økt pågang, men det gjør at det kreves ekstra for å holde maskinene i gang, så det vil ikke være meg i mot om jeg fikk noen nye kolleger, slutter Kjell Tore smilende.

 

nilsKjell Tore Sætra
Teknisk sjef: Ansatt i Raufoss Metall siden 2003


Adresse: Box 52
Poststed: NO-2831 Raufoss
Telefon: +47 40 45 64 04
Fax: +47 61 15 26 40
E-mail: post@raufossmetall.no
Www: http://www.raufossmetall.no
Organisasjonsnummer: 985 090 181

Produksjonsbedrifter

Benteler
Hydal Aluminium Profiler
Kongsberg Automotive
Nammo AS
Plastal
Profillakkering AS
Hexagon Ragasco
Hexagon Raufoss
DolphiTech
Raufoss Offshore
Raufoss Technology
Raufoss Water & Gas
TotAl-gruppen
VP Metall AS