flags
 

Plastal AS

logoPlastal AS på Raufoss er blant de ledende produsentene av overflatebehandlet og sprøytestøpt plast til den europeiske bilindustrien. Bedriften monterer og sekvenserer til verdens mest kvalitetskrevende kunder.

Plastal produserte det første termo plastiske produktet i 1940. Hovedfokus har hittil vært støtfangere, interiørkomponenter og dekorerte plastkomponenter for personbiler og lastebiler.

Plastal AS har en årlig omsetning på 200 millioner kroner. På Raufoss er det i dag ansatt 160 i produksjonen og 43 i utviklingavelingen.

Totalt har Plastal cirka 7500 ansatte. Plastal gjør kundeavtaler på konseptstadiet. Gjennom å definere krav og forutsetninger i samarbeid med sine kunder, utvikler Plastal konsepter som tilfredstiller bilindustrienes svært høye kvalitetskrav.

 

     

- Lag på jobben, fotballag på fritida

Bilindustrien er en tøff bransje. Kravene til underleverandørene er oppsiktsvekkende. Fra Plastal as mottar en ordre til delen er på plass, tar det gjennomsnittlig 48 timer, uansett hvor på kloden delen skal leveres.

Stig, Tony, Roar, Jo og Marin utgjør et team som for tiden lager plastkappene som ligger utenpå støtfangerne på Volvos biler.

- Jeg tenker på at Tony skal få lettest mulig jobb. Det jeg leverer fra meg skal være så bra at det ikke kommer i retur, sier Roar. Gutta nikker, alle tenker slik.

- Skulle det være en feil så er det en fordel at den oppdages tidligst mulig, da bruker vi minst tid på å rette den opp, informerer Jo.

- Det er derfor jeg alltid finner feilene, erter Marin, han kontrollerer og pakker kappene i slutten av produksjonsskjeden. Nei da, Plastalteamet, Stig, Tony, Roar, Jo og Marin leverer bildeler så kundene er fornøyde, kanskje nettopp fordi gutta er så nøye. Og på fritida spiller de sammen på bedriftsfotballaget. Klarer de å utnytte lagånden fra produksjonslinja på fotballbanen?

- Vi gjør nok det, spesielt når vi trener, mener Tony - Bare synd vi ikke trener lenger, slutter Stig leende.

 

nilsStig, Tony, Roar, Jo og Marin


Adresse: Pb. 94
Poststed: NO-2831 Raufoss
Telefon: +47 99 45 18 00
Fax: +47 90 29 61 82
E-mail: reception.raufoss@plastal.com
www: http://www.plastal.com
Org.nummer: 958 783 108

Produksjonsbedrifter

Benteler
Hydal Aluminium Profiler
Kongsberg Automotive
Nammo AS
Plastal
Profillakkering AS
Hexagon Ragasco
Hexagon Raufoss
DolphiTech
Raufoss Offshore
Raufoss Technology
Raufoss Water & Gas
TotAl-gruppen
VP Metall AS