flags
 

BENTELER Automotive Raufoss AS 

benler logoBentler Automotive Raufoss AS på Raufoss er verdensledende på lettvekt, sikkerhet og kollisjonssikring av biler og en attraktiv samarbeidspartner for den globale bilindustrien.

Bilindustrien betjenes idag med salg/utvikling/ produksjon i Norge, Sverige, Danmark, UK, Tyskland, Frankrike, USA og Kina.

Det teknologiske tyngdepunktet er på Raufoss hvor 550 av totalt 1300 ansatte arbeider.

Omsetningen i 2008 var 1,3 mrd NOK på Raufoss. Produksjonen på Raufoss omfatter hele verdikjeden fra støping av egne legeringer, via ekstrudering og fullautomatisert forming av profiler til ferdige produkter.

Tette markedsinngrep kombinert med våre verktøy-, utviklings- og testavdelinger gir en kompetanse som gjør Raufossmiljøet ledende på verdensbasis.

 

 

Lager sikrere biler med Lego

Å jobbe med utvikling av biler er utrolig spennende. Hva vi gjør her på Raufoss påvirker hele prosessen med å utvikle en ny bil. Lager vi en støtfanger som krever litt mer plass enn beregnet, må noe annet i bilen flyttes eller gjøres mindre. Eller motsatt. Ofte må vi tenke nytt når andre deler i bilen skifter fasong eller trenger mer plass.

Miljøet her er verdensledende innen forming av aluminium, kollisjonsberegning og utvikling. Frode kommer opprinnelig fra Drammen, men stortrives i miljøet omkring industriparken på Raufoss. To små barn og jobb krever sitt, derfor måtte storbandet han spilte i på Toten se seg om etter en annen saxofonist. Men Frode klager ikke, han har verdens mest spennende jobb.

– Vi kjøpte legoklosser for tusenvis av kroner for å utvikle en tredimensjonal bøyemaskin for å lage enda sikrere biler - og fikk det til. Det ruller 100.000 støtfangere ut herfra i uka. Jeg liker å se trailerne kjøre ut av parken fullastet med bildeler. Da føler jeg at jeg er med på å skape noe.

Rundt omkring i verden ruller det hele 50 millioner biler med deler fra Raufoss.
 


Frode Paulsen
Dr. ing. kommer fra Drammen, ansatt siden 1998
.


Adresse:
Postboks 15
Poststed: NO-2831 Raufoss
Telefon: +47 61 15 60 00
Fax: +47 24 13 15 01

E-mail: Roger.Kyseth@benteler.com
Www: www.benteler.de/english/
Org.nummer: 994 344 552

Ønsker du å jobbe i Benteler?

Kontakt: Erik Bråten
erik.braten@benteler.com
Telefon – 95972263

 

Produksjonsbedrifter

Benteler
Hydal Aluminium Profiler
Kongsberg Automotive
Nammo AS
Plastal
Profillakkering AS
Hexagon Ragasco
Hexagon Raufoss
DolphiTech
Raufoss Offshore
Raufoss Technology
Raufoss Water & Gas
TotAl-gruppen
VP Metall AS