flags
 

Kongsberg Automotive, Raufoss Couplings

Rask respons på markedstrender. Innovative utviklingsprosesser. Automatiske prosesser og produkter i verdensklasse. Dette er noen av karakteristikkene av en av verdens ledende fabrikker innen koblinger til den globale bilindustrien, Kongsberg Automotive Raufoss Couplings i Norge.


I over 30 år har Raufoss Couplings™ vært ledende innen avansert koblingsteknologi basert på kompositt og messing materialer. Kongsberg Automotive utvikler og produserer de mest fleksible, trygge, bærekraftige og pålitelige luftbremsesystemer for kommersielle kjøretøyer.

- Vi er på kontinuerlig jakt etter å forbedre oss for å ligge i forkant av konkurrentene. Det gjør vi blant annet ved systematisk å teste ut nye ideer i vår produksjon i kombinasjon med fokus på utvikling av nye og eksisterende produkter. Dette med mål om å gjøre koblingene våre lettere, sterkere og mer effektive i bruk og i produksjon. Utvikling av prosesser og produkter skjer i nært samarbeid med kompetansemiljøet i SINTEF og NTNU.

Over 220 ansatte jobber i dag ved fabrikken, og Kongsberg Automotive Raufoss Couplings har utviklet og levert mer enn 2 milliarder koblinger i løpet av de siste 20 årene. Raufoss Couplings ™ er markedsleder i Europa, og målet er å få fotfeste i nye markeder som Asia og USA.

Å være globale betyr å tilføre verdi til kundene uansett hvor de er. Det nyeste produktet innenfor kompositt, ABC X-Release™, er et godt eksempel.  Det kan benyttes over hele verden, og støtter både tommer og metriske system.

Dagens lastebiler, busser, trailere og andre nyttekjøretøy har strenge krav til pålitelighet og krever det beste. Dette krever nye måter å utvikle og produsere luftkoblingssystemer. Siden 2006 har Raufoss gradvis begynt å erstatte sine anerkjente messingkoblinger med alternative koblinger i komposittmateriale for å redusere vekt. I dag kan vi tilby et ABC-system som er fordelt ca. 50/50 kompositt og messing.

Opptil 150 millioner koplinger i året - høyautomatiserte

Komposittkoblinger er ikke bare lettere. De er også enklere å montere, billigere og mindre påvirket av prissvingninger på råvarer. Normalt produksjonsnivå ligger på ca. 2,4 millioner koblinger per uke og med kapasitet på opptil 150 millioner koblinger per år.
Fabrikkens høy automatiserte maskiner kjører 24 timer i døgnet, syv dager i uken. Bruk av roboter og automatisering i produksjonsprosessen betyr at Raufoss Couplings fabrikken er svært effektiv og forberedt for fremtiden.

Om Kongsberg Automotive

Kongsberg Automotive leverer førsteklasses produkter til den globale kjøretøyindustrien. Våre produkter forbedrer kjøreopplevelsen gjennom å gjøre den tryggere, mer komfortabel og bærekraftig.

Kongsberg Automotive har en global tilstedeværelse. Med inntekter på om lag EUR 1 milliard og ca. 10.000 ansatte i 18 land, er Kongsberg Automotive en global leverandør. Selskapet har hovedkvarter på Kongsberg og 30 fabrikker verden over.

Produktporteføljen består av setekomfortsystemer, gir og girskiftsystemer, fører og bevegelseskontrollsystemer, og væskeoverføringssystemer - alt utviklet for globale kjøretøyprodusenter.

Finn mer informasjon på www.kongsbergautomotive.com

 


Adresse: Postboks 21
Poststed: NO-2831 Raufoss
Telefon: +47 32 77 05 00
Fax: +47 61 15 27 05
E-mail: post.raufoss@ka-group.com
Org.nummer: 979 473 672

 

     

Produksjonsbedrifter

Benteler
Hydal Aluminium Profiler
Kongsberg Automotive
Nammo AS
Plastal
Profillakkering AS
Hexagon Ragasco
Hexagon Raufoss
DolphiTech
Raufoss Offshore
Raufoss Technology
Raufoss Water & Gas
TotAl-gruppen
VP Metall AS